torstai 20. joulukuuta 2012

Koululaiset Kyrö 13.12.

Aluksi kertasimme kuukausien nimiä espanjaksi sanakorttien avulla. Kertasimme myös eläinten nimiä niin, että jokainen vuorollaan meni esittämään elehtien ja ilmeillen ilman ääntä jotain eläintä ja muut yrittivät arvata espanjaksi, mistä eläimestä oli kyse.

Sitten uutena asiana harjoittelimme kaupunkisanastoa, mm. koulu, pankki, ravintola, huoltoasema jne. Teimme niihin liittyen myös sanaristikon.

Lopputunnin puhuimmekin Espanjan joulun ja uudenvuoden vietosta. Espanjan joulu alkaa 22.12. El Gordo-joululoton arvonnalla, jossa lapset laulavat koulupuvuissaan perinteisellä kaavalla voittonumerot ja -summat:


Uutena vuonna seurataan lähetystä Madridin La Puerta del Sol-aukiolta ja syödään 12 uvas de la suerte (onnen viinirypälettä) kellonlyömien tahtiin:


5. tammikuuta kaikki lapset ja lapsenmieliset suuntavaat kaduille. Kyseessä on La Cabalgata de los Reyes Magos (Itämaan tietäjien kulkue) ja tavoitteena haalia niin paljon karkkia kuin mahdollista:


Vasta 6. tammikuuta lapset löytävät aamulla Itämaan tietäjien jättämät paketit ja lähtevät ylpeinä esittelemään lahjojaan kadulle. Joululahjatoivekirjeetkin on siis lähetetty Itämaan tietäjille eikä Joulupukille.

Lauloimme lasten kanssa myös pari joululaulua:


Ja toinen on Suomessakin tuttu:


Tämä olikin tämän syksyn viimeinen kerta espanjan kerhoa ja tämä koululaisten kerho ei valitettavasti jatku keväällä, koska kurssilaisia oli niin vähän. Harmi, koska ryhmäläiset olivat niin innokkaita ja kerhossa oli oikein hyvä ryhmähenki!

Kiitän omasta puolestani osallistuneita ja oikein hyvää joulua kaikille, ¡Feliz Navidad!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti