torstai 19. syyskuuta 2013

Alkeet Loimaa 19.9.

Aloitimme tänään Loimaalla espanjan alkeet kahdessa ryhmässä, ensimmäinen erä klo 16-17:30 ja toinen klo 17:30-19. Tervetuloa vielä ensi viikolla mukaan, mikäli joku haluaa aloittaa vielä tänä syksynä espanjan opinnot Loimaalla!

Luokka A017 on Yhteiskoulun alakerrassa, mutta käynti rakennukseen on toistaiseksi vain 1. kerroksen aulan kautta (liikuntahallin sisäänkäynnin vierestä).

Tänään kerroin vähän yleisistä käytännöistä ja sitten teimme Espanjaan ja espanjankielisiin maihin liittyvän tietovisan, missä kyseltiin muutamia espanjan kielen sanojakin. Hienosti vastaukset löytyivät ryhmäläisten keskuudesta!

Kävimme läpi espanjankieliset maat ja espanjan puhujien määriä eri maissa, sekä espanjan sukukieliä ym. Opettelimme myös espanjan kielen aakkoset ja jokainen sai aakkostaa oman etunimensä vierustoverille. Ihan hyvin tuntui sujuvan!

Aloitimme lopuksi vielä espanjan ääntämisohjeiden opettelemisen - niiden parissa jatkamme ensi viikolla.

Kotona jokainen sai tehtäväksi harjoitella oman nimensä aakkostamista ja lisäksi jaoin lehtiartikkelin Espanjan käytöstavoista, puhumme siitä ensi viikolla.. (Jos et ollut paikalla, niin saat artikkelin ensi viikolla!) Artikkeli on vanhasta Olé-lehdestä, lehdestä lisää tietoa halutessasi löydät täältä.

Jos haluat harjoitella espanjan ääntämistä itseksesi, netissä on ilmainen mp3-kurssi, jonka voi kuunnella koneelta tai ladata mp3-soittimeen. Ensimmäisessä osassa käsitellään juurikin ääntämistä ja tervehdyksiä. Kurssi löytyy täältä!

Jatketaan ensi torstaina, hasta luego.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti