keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Sitkeät Loimaa 20.11.

ENSI KESKIVIIKON TUNNIT POIKKEUKSELLISESTI LUOKASSA A119 (1. krs, aulasta käytävää oikealle, luokka vessoja vastapäätä suurin piirtein)!

FAN 3:

Kuuntelimme ja suomensimme kappaleen 8. Preteritimuotoja harjoiteltiin verbikorttien avulla. Käännöslauseita käytiin läpi s. 93 t. 17. Tarkastimme myös kotitehtävän yhdessä ja puhuimme vähän Isabel-sarjasta.

Hänestä kertovan TV-sarjan ensimmäinen jakso on katseltavissa täällä.

Henkilöhahmotehtävään apua löytyy henkilökaaviosta täältä.

Oikea rivi henkilöyhdistystehtävään on:

1) k
2) j
3) h
4) e
5) i
6) f
7) d
8) c
9) b
10) g
11) a

Jaoin artikkelin Espanjan kuninkaallisista, heistä puhumme myös ensi kerralla vähän enemmän. Voitte käydä etukäteen tutustumassa kuningasperheeseen täällä.

Kotitehtävänä ensi viikolle lukea moniste Espanjan kuninkaallisista, sekä s. 86 t. 1 ja 2, sekä s. 87 t. 4 ja 5a.

FAN 4:

Aloitimme suullisten käännöslauseiden parissa. Tarkastimme kotitehtävät. Teimme pari kuunteluharjoitusta. Katsoimme läpi kielioppiasiat s. 33-35 - epäsäännöllisiä subjunktiiveja ja subjunktiivin perfekti, sekä subjunktiivin vaativia rakenteita...

Kuuntelimme kappaleen 3. Harjoittelimme subjunktiivimuotoja verbikorttien avulla ja sitten tehtävänä oli etsiä kappaleen 3 tekstistä subjunktiivit ja miettiä, miksi kussakin kohdassa on käytetty subjunktiivia. Tämä jäi vielä kesken...

Ensi kerraksi suomennelkaa kappaleen 3 teksti ja katsokaa siihen liittyvät sisältökysymykset s. 31, sekä tehkää s. 29 t. 14.

Ensi viikolla siis poikkeuksellisesti luokassa A119!

Hasta luego. 

PS. Jos haluatte opiskelemaan matkailusanastoa, niin tämän viikon lauantaina ja sunnuntaina lyhytkurssi. Ilmoittautukaa pikaisesti mukaan!

PPS. Espanjankielisiä elokuvia Latinalaisesta Amerikasta englanninkielisillä tekstityksillä tarjolla Turussa tämän viikon perjantaina 22.11. klo 16.30-19.30. Lisätietoja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti