perjantai 25. tammikuuta 2013

Espanja 4 Loimaa 24.1.

Aluksi tarkastimme kotitehtävät, harjoittelimme imperfektin muodostamista vielä noppien avulla, teimme suullisia imperfektiharjoituksia, teimme imperfektiharjoituksen myös kirjallisena ja suomensimme sen ryhmissä, sekä kuuntelimme Joaquin Sabinan kappaleen Cuando era más joven. Ensin piti yrittää täydentää tyhjiin aukkoihin laulun sanoitukseen sanoja pelkästään kuulemansa mukaan, mikä oli vähän turhankin haastavaa. Sitten annoin aukkoihin tulevat sanat vihjeeksi ja kuuntelimme kappaleen uudestaan. Se sujui jo vähän paremmin. Katsoimme läpi oikeat vastaukset ja vielä kerran kuuntelimme laulun ja etsimme sieltä kaikki espanjan imperfektit.

Tarkastusvaiheessa jo havaittiin, että laulussa oli muitakin verbimuotoja, jotka viittasivat menneeseen aikaan - espanjan preteriti! Sitä harjoittelemme ensi kerrasta alkaen...

Tässä vielä laulu, jos haluatte sitä kuunnella:


Tunnin lopuksi ehdimme vielä katsoa yhden käännösharjoituksen espanjasta suomeen päin, s. 29 t. 11a. 

Kotitehtävänä jokainen jaksamisensa ja harkintansa mukaan voi tehdä jakamastani imperfektimonisteesta niin paljon harjoituksia kuin parhaaksi katsoo tai jos imperfekti ei enää kiinnosta, niin kirjan harjoitus s. 31 t. 15 käy vaihtoehtoisesti myös.

Hasta luego.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti