torstai 10. lokakuuta 2013

Alkeet Loimaa 10.10.

Tunnin alussa muistuttelimme mieliin kappaleen 1 sisältöä. Katsoimme myös videon, missä näkee eron espanjankielisten ja suomenkielisten tervehtimistapojen välillä, sen voit käydä katsomassa täällä.

Kävimme läpi juomia ja tapaksia lisämonisteesta. Katsoimme videolta miten churroja valmistetaan churreríassa:


Katsoimme videon myös siitä, miten tortilla española valmistetaan:


Nyt ei kun kokkailemaan!

Kertasimme luvut 0-20 ja harjoittelimme niitä suullisesti pareittain. Katsoimme myös läpi luvut 21-30 s. 28 ja jätimme ne hautumaan - palaamme asiaan ensi kerralla!

Katsoimme kappaleen 1 kielioppiasioita s. 12 eteenpäin. Tärkeimpänä espanjan persoonapronominit ja estar-verbin taivutus. Opetelkaa taivutus hyvin, kyselen sen ensi kerralla ja sitä tulette jatkossa tarvitsemaan vielä moneen kertaan!

Kotitehtävänä s. 15 t. 5 ja 6, sekä kappaleeseen 2 (s. 18) tutustuminen jo etukäteen. Siinä eri henkilöt esittäytyvät, käymme sen tarkemmin läpi ensi kerralla yhdessä, mutta voitte jo etukäteen yrittää selvittää sisältöä s. 21 sanaston avulla.

Ensi viikolla on syysloma, joten seuraava tunti on vasta kahden viikon kuluttua!

Hasta luego.

PS. Tunnilla oli puhetta kysymys- ja huutomerkeistä ylösalaisin. Riippuu tietokoneesta ja käyttöjärjestelmästä, mutta ¿-merkin saa yleensä Alt-näppäin pohjassa 0191 numerosarjan näppäimistön sivulla olevista numeronäppäimistä näpyttelemällä.

¡-merkin saa Alt-näppäin pohjassa numerosarjalla 0161.

ñ-kirjain taas tulee kun painaa Alt Gr, ~-painike (Enterin ja å-näppäimen välissä suomalaisessa näppäimistössä) ja sitten n-kirjainta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti