sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Ruoka- ja juomasanasto Loimaa 27.10.

Tänään aloitimme käymällä läpi espanjalaisten ruoka-aikoja ja eri ruokiin liittyvät verbit ja substantiivit: comer/la comida, desayunar/el desayuno jne.

Kävimme läpi monisteesta samaa juoma- ja noposteltavasanastoa kuin eilenkin. Tässä vielä video bocadilloista, jossa käytetään tuttuja sanoja:


Muistelimme eilen opettelemiamme sanoja sanakorttien ja sanapalapelien avulla.

Kävimme läpi hedelmiä ja vihanneksia espanjaksi. Harjoittelimme niitäkin sanakorttien avulla. Tässä vielä video kauppahallista, missä kuulette samaa sanastoa:



Tutkimme myös ravintoloiden ruokalistoja ja etsimme jokaiselle mieluista ruokaa... Tässä vielä video espanjalaisista annoksista:



Lopussa jaoin viime kevään opintomatkalla käyttämämme tehtävän espanjalaisten ruokien ja juomien maistelutehtävän. Siihen suomennosapua löytyy ruokien osalta täältä, viinien osalta täältä ja sherryjen ja brandien osalta täältä.

Nyt osallistuneilla on valtavasti uutta sanastoa eri juomista ja ruuista - ei varmasti kukaan Espanjan matkalla nälkään kuole ja toivottavasti opitte edes pari mieluista annosta nimeämään espanjaksi niin saatte myös mieleistänne ruokaa!

Jos haluatte etsiä, niin YouTubessa on paljon espanjalaisten ruokien valmistusvideoita. Tässä yksi Espanjan kuuluisimmista TV-kokeista, Karlos Arguiñano laittaa malliksi Berenjenas rellenas:



Lisäharjoituksia kurssilla opettelemastamme sanastosta löytyy esimerkiksi:

Frutas y verduras täällä.
La comida täällä.

Kiitos osallistumisesta ja tervetuloa seuraavalle viikonloppukurssille opiskelemaan matkailusanastoa 23.-24.11.!

¡Muchas gracias... y buen provecho! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti