maanantai 3. maaliskuuta 2014

Vamos a hablar 3.3.

Tänään kertailimme ensin aakkoset ja luettelimme pareittain salasanoja esimerkiksi "XpKR5j89tT" jne. espanjaksi. Kyselimme myös pari puhelinnumeroa parilta. Sataluvuissa on harjoiteltavaa vielä... Palaamme asiaan ensi kerralla!

Sitten jatkoimme kahvila- ja ravintolakeskustelua. Kävimme läpi sanastoa ruokailuun liittyen parilta sanoja ja fraaseja kysellen ja sitten suullisten harjoitusten avulla harjoittelimme kahvilassa ja ravintolassa tilauksen tekemistä. Osa ehti myös vähän kysellä hintoja eri ruokailuun liittyville tarvikkeille el plato, el cuchillo, la tetera yms. Kävimme myös kahvila- ja ravintolakeskusteluja suullisten käännösharjoitusten pohjalta.

Ensi kerralla käsitelemme kellonaikoja, viikonpäiviä, kuukausia ja päivämääriä. Niitä voitte halutessanne kertailla jo Quizlet-harjoitusten avulla etukäteen:
Tällä kerralla käsiteltyä sanastoa voitte halutessanne treenata vielä täällä:
Nähdään ensi maanantaina! Hasta luego.

PS. Jos joku ei ole vielä Quizletiä käyttänyt, niin tässä ohjeistusta:
  1. Avaa annetun Quizlet-harjoituksen linkki.
  2. Lue läpi sanat listasta espanja-suomi.
  3. Valitse sitten Start here Flashcards. Tarkista, että oikealla AUDIO-asetuksena on ON. Kuuntele sana - suosittelisin myös toistamaan sanan ääneen (mikäli ympäristö on siihen suotuisa) - muistele suomennos, klikkaa korttia ja näet toiselta puolen oikean vastauksen! Paina sitten alhaalta nuolesta eteenpäin seuraavaan korttiin.
  4. Seuraavana suosittelisin Scatter-tehtävää. Valitse ylhäältä siis se ja Start Game. Vedä espanjankielinen sana ja sen suomennos päällekäin ja sanat katoavat - näyttö tyhjenee siis sitä mukaa kun edistyt! Jos yhdistät väärät sanat, ne kimpoavat erilleen ja voit yrittää uudestaan. Huomaathan, että kello käy - ole siis mahdollisimman nopea!
  5. Learn-osiossa harjoitellaan kirjoittamaan sanoja vihjeen avulla toisella kielellä. Voit valita oikealta Options-kohdasta Start with Spanish, näin kysytään ensin espanjankielisille sanoille suomennoksia! Tarkasta tässäkin, että samasta Options-valikosta koneellasi on Speak Text -kohta valittuna - näin kuulet samalla sanat ja voit harjoittelun tehostamiseksi toistaa ne. Jos vastasit oikein, klikkaa mitä tahansa näppäintä saadaksesi seuraavan sanan. Jos vastasit väärin, joudut kirjoittamaan oikean vastauksen päästäksesi eteenpäin. Huomaathan, että espanjankielisiä sanoja kirjoittaessasi erikoismerkit voit helpoiten lisätä klikkaamalla merkkiä kirjoitusruudun alapuolella hiirellä.
  6. Speller-osiossa kuulet sanan espanjaksi ja sinun olisi tarkoitus kirjoittaa kuulemasi sana. Suomenkielisen vihjeen näet lisäksi vieressä.
  7. Test-osiossa kysytään vastineita sanoille joko aukkotäydennyksenä, Matching Questions-yhdistystehtävinä, Multiple Choice Questions-monivalintakysymyksinä, True/False Questions-pitääkö paikkaansa vai ei jne. Testin täydennettyäsi voit tarkistuttaa vastauksesi - Check Answers.
  8. Race-osio vaatii nopeutta ja sanaston hyvää hallintaa. Paina Start Game ja kirjoita ruutuun ilmestyvä sana toisella kielellä ja paina ENTER-näppäintä, niin seuraava sana ilmestyy ruutuun. Jos vastaat väärin, joudut kopioimaan oikean vastauksen ennen kuin pääset jatkamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti