maanantai 25. maaliskuuta 2013

Vamos a hablar 25.3.

Tänään kyselimme mitä voi tehdä eri paikoissa, esim. ¿Qué se puede hacer en el cine? Se puede ver películas etc.

Jatkoimme liikkeiden nimien ja eri tuotteiden sanaston parissa: ¿Qué se puede comprar en la librería? Se puede comprar novelas, biografías, diccionarios, enciclopedias, etc. Tai toisin päin: ¿Dónde se puede comprar chorizo, salchichón, morcilla, jamón...? En la charcutería.

Osa testasi toistensa espanjankielisen maailman tuntemusta pienen visan avulla. Yllättävän hyvin tuntui menevän, vaikka kysymyksissä tulikin paljon vieraita sanoja ja sellaisia tietoja, joita ei tunnilla ole välttämättä varsinaisesti opiskeltu... Uuttakin tietoa taisi siinä samalla tulla. Osa ehti myös kyselemään mikä sana ei kuulu joukkoon ja valintansa joutui perustelemaan espanjaksi, por ejemplo: rumano, catalán, italiano, vasco, gallego (el vasco no es una lengua romance) o lechuga. tomate, pimiento, naranja (naranja no es una verdura, es una fruta).

Pelasimme kaikki yhdessä kysymys ja vastaus-peliä. Loppuajan keskustelimme pareittain tai pienissä ryhmissä apukysymysten avulla asumisesta ja sitten vähän ajanvietteistä, matkailutottumuksista jne. Aurassa osa teki mm. perfektiharjoituksia suullisesti.

Tänään oli tämän lyhytkurssin viimeinen kokoontumiskerta. Vastaavaa kurssia on toivottu jatkossakin, niin katsotaan josko saisin ensi vuoden ohjelmaan... Toiveen olen eteenpäin esittänyt, joten tarkkailkaahan ensi vuoden ohjelmaa!

Usein tunnin lopussa tuntui, että aika loppui kesken juuri kun parhaaseen vauhtiin oli päästy! Ei kun vain kokoonnutte muutenkin kurssikavereiden kanssa yhdessä harjoittelemaan vaikka kahvittelun merkeissä...

Muchas gracias a los estudiantes de este curso. Toivottavasti teistä tuntuu, että kurssista on ollut hyötyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti