tiistai 21. tammikuuta 2014

Jatko 1 Aura 21.1.

Sovimme tunnin alussa, että jatkossa kun korjataan harjoituksia, niin käytetään eriväristä korjauskynää. Näin väärin menneet kohdat huomaa myöhemminkin ja voi vaikkapa oppia virheistään! ;)

Jatkoimme kappaleen 1 parissa. Kuuntelimme, luimme ja suomensimme s. 10 ja kävimme läpi siihen liittyvät väitteet. Katsoimme läpi myös s. 11 ilmoitukset.

Erityistä huomiota täytyy kiinnittää la cocina-sanan ääntämiseen, ettei mene sekaisin sanan la cochina-sanan kanssa - joka tarkoittaa aivan muuta! :D Ääntämisapua voitte etsiä vaikka Word Reference-sanakirjasta täältä tai maailman suurimmasta ääntämisoppaasta Forvosta täältä.

Muistelimme perfektiä ja alleviivasimme kappaleesta perfektimuodot. Tarkastimme myös kotitehtävät.


Katsoimme myös espanjan opiskelijoille suunnattua sarjaa, jossa mainitaan asumiseen liittyviä sanoja ensimmäisessä jaksossa La llegada de Sam. Sen löydät täältä. Huomaathan, että voit avata videoon tekstityksen espanjaksi napsauttamalla videon alalaidassa olevaa symbolia (valkoinen laatikko, jossa on pari tummaa viivaa) ja valitsemalla sieltä tekstityksen espanjaksi (muitakin vaihtoehtoja on, mutta espanja on teille paras, eikö?). Sarjaa on tehty useampia jaksoja, joten katsothan halutessasi lisää - hyvää harjoitusta! :)  

Tunnin lopussa muistelimme vielä mitä asumiseen liittyvää sanastoa muistatte - vaikka mitä, muy bien.

Kotitehtävänä ensi kerralle on harjoitella kappaleen 1 sanoja sanastosta s. 12-13 (saatte kuulustella niitä toisiltanne) ja s. 15 t. 2a.

Hasta luego.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti