keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Sitkeät Loimaa 15.1.

Katsoimme aluksi espanjan opiskelijoille suunnattua sarjaa ensimmäisen jakson La llegada de Sam. Sen löydät täältä. Huomaathan, että voit avata videoon tekstityksen espanjaksi napsauttamalla videon alalaidassa olevaa symbolia (valkoinen laatikko, jossa on pari tummaa viivaa) ja valitsemalla sieltä tekstityksen espanjaksi (muitakin vaihtoehtoja on, mutta espanja on teille paras, eikö?). Sarjaa on tehty useampia jaksoja, joten katsothan halutessasi lisää - hyvää harjoitusta! :) Jatkoa saatte siis katsella kotona halutessanne, jos jäi kiinnostamaan mitä Brad Pitt ostelee... ;)

Oli puhetta, että vko 8 on sitten talviloma ja vkolla 9 alkaa Vamos a hablar-suullisen ilmaisun lyhytkurssi viitenä maanantaina. Ilmoittautukaa ennakkoon opiston toimistolle tai netissä, mikäli kurssille haluatte tulla puhumista harjoittelemaan.

FAN 3:

Kertasimme kappaleen 9 sanoja - hyvin tuntuivat olevan hallussa! Kielioppisasioista katsoimme läpi pluskvamperfektitaivutuksen ja teimme siihen liittyen s. 109 t. 3. Kertailimme adjektiiveja sanalappusten avulla; mukana oli muutama uusikin sana. Jatkamme niiden parissa vielä ensi viikolla...

Kotitehtävänä kpl 10 suomennos, kieliopit s. 108 ja s. 109 t. 1.

FAN 4:

Tarkastimme viimekertaisen monisteen. Luimme ja suomensimme kappaleen 4. Harjoittelimme suullisesti s. 57 t. 14. Lopputunnilla teimme harjoituksia s. 50 t. 1, s. 51 t. 3a, b ja c, s. 52 t. 5 ja s. 53 t. 6. Loput niistä kotitehtävänä!

Hasta luego.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti