keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Sitkeät Loimaa 12.2.

ENSI VIIKOLLA ON TALVILOMA, JOTEN NÄEMME KAHDEN VIIKON KULUTTUA!

Tunnin alussa kävimme kaikki yhdessä läpi Caja culturalin Fantástico 4-kirjasta Paradores-hotelleihin liittyen. Tässä vielä Paradores-esittelyvideo:


Lisää Paradores TV:n videoita myös yksittäisistä hotelleista löytyy täältä. Paradores-hotellien sivustolta täältä taas löydät tarkemmat tiedot yksittäisistä hotelleista hintoineen kaikkineen... Käykäähän virtuaalivierailulla!

Treenasimme imperfektin ja preteritin eroa kaikki yhdessä ja taivuttelimme verbejä preteritissä pareittain. Näytin myös subjunktiivin imperfektimuotoja ja päättelimme mistä verbistä on kyse ja kuka on tekijänä...

FAN 3:

Sitten FAN3-porukka saikin jatkaa omien tehtävien parissa. Luimme vielä kappaleen 11 ääneen ja tarkastimme kotitehtävät ja viime kerralla tarkastamatta jääneen preteriti/imperfekti-harjoituksen. Muistelimme kodinkoneiden nimityksiä espanjaksi ja etsimme lisäsanastoa elektroniikkaliikkeiden mainoksista.

Kotitehtävänä ensi kerraksi kappaleen 11 sanat ja s. 119 t. 5 ja 6, sekä s. 122 t. 14.

FAN 4:

Kävimme läpi kuinka subjunktiivin imperfekti muodostetaan (löytyy s. 75 kirjasta). Harjoittelimme subjunktiivin preesens- ja imperfektimuotoja pareittain suullisesti verbikorteista.

Tarkastimme kotitehtävät. Osa ehti jo tehdä s. 66 t. 6 ja s. 77 t. 4, sekä 5a ja b. Voitte tehdä ne halutessanne...

Kotitehtävänä ensi kerraksi olisi kappaleen 6 käännös, siihen littyvät väitteet s. 72 ja s. 76 t. 1.

La próxima semana tenemos vacaciones así que nos vemos después de dos semanas. Hasta luego.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti