torstai 27. syyskuuta 2012

Espanja 4 Loimaa 27.9.

Tunnin alkajaisiksi lahjoin ryhmäläisiä espanjankielisillä aikakauslehdillä. :)

Sitten aloitinkin kiusaamisen: kertasimme preesensin, perfektin ja futuurin. Futuurin epäsäännölliset verbit olisi syytä kaikkien vielä kerrata, ne oli päässyt sen verran hyvin unohtumaan kesän aikana.

Tarkastimme kotitehtävät ja jatkoimme kappaleen 11 parissa. Suomensimme kappaleen ja keskustelimme vähän sen sisällöstä. Ihmettelin mm. miksi tarinan espanjalainen kehottaa lähettämään hänelle Kuubaan dollareita? Ehkäpä kyse oli Kanadan dollareista, mutta paras ulkomainen valuutta siellä taitaisi kyllä ainakin oman kokemukseni mukaan olla euro...

Läksyksi ensi kerralle tuli s. 133 t. 1, s. 134 t. 4 ja s. 135 t. 7.

Tunnin lopuksi kuulin Pasilta kuinka hän oli suoriutunut hienosti viime kesänä Espanjan reissullaan monessa tilanteessa espanjaksi - mm. puhelinkeskustelusta espanjalaisen kanssa. Ainakin Pasi tuntuu ymmärtäneen sen, että tärkeintä on uskaltaa puhua ja tulla ymmärretyksi, eikä se, onko kaikki mitä suustaan päästää nyt varmasti täysin oikein yms. Lisäksi Pasi oli todennut saman, mitä olen moneen kertaan yrittänyt opiskelijoille aina sanoa, että parempaa palvelua saa, kun edes yrittää puhua espanjaa. Vastaavia onnistumisen elämyksiä toivoisin kaikille espanjan opiskelijoille, koska ne motivoivat jatkamaan opintoja ja huomaa, että tästä harrastuksesta voi oikeasti olla hyötyäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti