tiistai 25. syyskuuta 2012

Jatko 2 Aura 25.9.

Aloitimme tunnin tarkastamalla kotitehtävät. Ritvalle tällä kertaa erityismaininta antaumuksellisesta läksyjen teosta! Tehtävänä kun oli kirjoittaa ystäville lomamatkalta postikortti, jossa kertoo perfektissä mitä on tehnyt ja Ritvalla oli ihkaoikea postikortti ja hän kertoi kuvaan liittyvän tositarinan, osoitettuna vielä "Para los estudiantes de español de Aura" tms. Muy bien.

Kertailimme datiivia ja akkusatiivia ja teimme s. 30 t. 13 harjoituksen. Siirryimme kappaleen 3 pariin. Kuuntelimme, suomensimme ja luimme tekstin. Seuraavana oli vuorossa s. 36 verduras y frutas ja niiden parissa sanapeli, jossa oli tarkoitus yrittää painaa mieleen uutta sanastoa espanjaksi. Jokaisen tehtävänä oli painaa mieleen 5 kasvista tai hedelmää. Näihin palaamme vielä ensi viikolla!

Sana plátano aiheutti mielenvaivaa. Kerroin, että vaihtoehtoisesti jossain espanjankielisissä maissa plátano viittaa vain ruokabanaaniin ja makeista banaaneista käytetään nimeä cambur. :D

Tunnin lopuksi kertasimme vielä lukusanoja puhelinnumeroita parille sanellen s. 45 t. 22. Mikä paikka olikaan tintorería...?

Läksyksi tuli s. 39 t. 1 ja s. 40 t. 2 ja 4, sekä s. 41 t. 6. Vapaaehtoisena lisätehtävänä on selvittää miten valmistetaan fricasé (s. 37). Saa koittaa toki sen valmistamistakin, mutta voi myös ottaa varman päälle ja kuunnella ensi kerralla tunnilla ohjeen suomennoksen ja tehdä ruuan vasta sitten! ;)

Ahora buenas noches.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti