sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Opintomatka Espanjaan 29.9.

Lauantaina kokoonnuimme ensimmäistä kertaa opintomatkaporukan kanssa. Kaikki löysivät paikalle ja vieläpä ajoissa! Kurssi alkoi siis todella mallikkaasti. Muy bien.

Mukana kurssilla on 14 opiskelijaa eritasoisista ryhmistäni Auranlaakson kansalaisopistolta ja Loimaan työväenopistolta. Jokaisella on ainakin joku oman kurssin toveri mukana ryhmässä, mutta lähtijöistä suurin osa oli toisilleen entuudestaan tuntemattomia. Sen takia aloitimme tutustumisella niin, että nimesin jokaiselle tuntemattoman parin ja tätä piti jututtaa muutaman minuutin ajan niin, että esittelykierroksella osasi esitellä parinsa muulle ryhmälle, kertoa mistä espanjan ryhmästä tämä oli ja millainen muu historia hänellä on Espanjaan ja espanjan kieleen liittyen. Hyvinhän se juttu luisti. Kaikkia kuitenkin yhdistää espanjan opinnot ja kiinnostus Espanjaan ja sen kulttuuriin ja kaikki taisivat olla jo jossain päin Espanjaa käyneetkin...

Seuraavaksi pienissä ryhmissä kurssilaiset pohtivat odotuksiaan ja kiinnostuksenkohteitaan matkan suhteen. Vastaukset olivat seuraavat: Barcelona, arkkitehtuuri, taide, Salvador Dali, taidenäyttely, puistoissa kävely, flamencoesitys*4, härkätaistelu, ei härkätaisteluun, espanjalainen ratsastuskoulun näytös, hyvä ruoka ja juoma, marisco, ravintolat, rannikko, kaupunki, shoppailu, markkinat, viinitila, viini, sherry, brandy, ei tiukkaa aikataulua, maistelemaan oikeita tapaksia, tutustumista paikalliseen arkeen, käynti kirjakaupassa, kaupunkiriennot, luonto, kulttuuria, teatteria, musikaalia, arkkitehtuuri, kuvataiteet (Picasso, Miró, Dali) ja "kaikki käy". Osa ryhmäläisistä tuntui olevan kiinnostuneita myös jostain espanjan tunnista paikallisessa kielikoulussa. Katsotaan, mitä kaikkea saadaan järjestettyä!

Keskustelimme mihin päin suurin osa olisi kiinnostunut menemään ja päädyimme Etelä-Espanjaan, jossa suurimpina houkuttimina olivat Jerezin tanssivat hevoset -sherryn synnyinseutua muuten samalla - ja flamenco Granadassa, Córdobassa tai mahdollisesti jossain muualla... Siispä lentoja Málagaan 4-5 vuorokaudeksi viikolle 18 tai 20 metsästän ryhmäläisille seuraavaksi! Sen jälkeen pohdimme majoituspaikkoja, autojen tai pikkubussien vuokrausta, vierailukohteita, aktiviteetteja yms. Málagassa on muuten Picasso-museokin! Rannikkoa ja mereneläviä näiltä seuduilta löytyy, kuten myös tapaksia, puistoja, härkätaisteluja, viinitiloja, kirjakauppoja yms. Toivelistalta Barcelona jää nyt kyllä toteutumatta, mutta muuten suurin osa toiveista taitaa olla toteutettavissa!

Kyseessä on siis opintomatka, joten tarkoitus on, että jokainen kurssilainen joutuisi hyödyntämään kielitaitoaan matkan puitteissa. Ennen matkaa jokainen kurssilainen saa vielä tehtäväkseen kerätä tietoa jostain kohteesta, nähtävyydestä, aktiviteetista jne. ja kertoa siitä muille. Annan myös etukäteen valmisteltaviksi tehtäviä, jotka kurssilaisten on tarkoitus suorittaa matkan aikana, mm. kellonajan kysyminen, tien kysyminen, ostosten tekeminen, paikallisten haastatteleminen jne. Tarkoitus olisi reissussa järjestää myös mm. valokuvasuunnistusta, jossa ryhmäläiset joutuvat etsimään annetun kohteen ja kuvaamaan itsensä siellä todisteena siitä, että löysivät perille oikeaan paikkaan. Ei siis mitään ihan tavallista turistilomaa, vaan jotain enemmän! Hauska reissusta varmasti tulee!

Kattavin sivusto tietoa Espanjaan matkaavalle löytyy täältä, käykääpä tutustumassa! 

Olen yhteydessä ryhmäläisiin sähköpostitse, kun jotain uutta ilmenee! Ilmoitan myös seuraavan tapaamisen ajankohdan sähköpostitse. Hasta la próxima.

PS. Oli puhetta, että vapun aikaan Fuengirolassa on Feria Internacional de los Pueblos, lisätietoja löytyy täältä ja tässä vielä muutama kuva kyseisestä tapahtumasta, jossa pääsee tutustumaan eri maihin ympäri maailmaa...












1 kommentti:

  1. Hei, katsoin Aurinkomatkojen lento+hotelli yhdistelmiä Malagaan, yhteishinta Finnairin suoralla lennolla noin 580 e/henki. Eija

    VastaaPoista