keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Alkeet Loimaa 10.10.

Tänään tarkistimme kotitehtävät ja teimme kappaleen 1 kuunteluharjoitukset. Kävimme läpi s. 10 etunimet ja s. 9 Caja culturalin espanjankielisten sukunimiin liittyen. Katsoimme myös s. 11 käyntikortin ja siihen lisäyksenä vielä tuli piste, joka on espanjaksi punto.

Sitten siirryimme kappaleen 2 asioihin. Kävimme läpi verbien ser, hablar ja llamarse taivutukset (löytyvät kappaleen 2 kielioppiosiosta). Kuuntelimme kappaleen 2 ja vastasimme siihen liittyviin sisältökysymyksiin s. 19. Suomensimme myös kappaleen.

Uutena läksynä s. 24 t. 1 ja 2 ja s. 25 t. 3.

Ensi viikolla (vko 42) on syysloma, joten ei ole espanjan tuntia! Näemme siis kahden viikon kuluttua.

Lisäksi jos teitä kiinnostaa tulla oppimaan matkailusanastoa espanjaksi, niin viiden kerran lyhytkurssi olisi alkamassa Loimaalla heti lomaviikon jälkeen ma 22.10. klo 17-18.30. Se sopii ihan hyvin myös teille alkeiskurssilaisille! Ilmoittauduttehan mahdollisimman pian opiston toimistolle tai internetissä, jotta tiedän, perustetaanko ryhmä. Toistaiseksi kurssilla on vain pari ilmoittautunutta ja vähintään 7 tarvitaan!

2 kommenttia:

  1. Simpura soikoon! Viime viikolla kipeenä ja tällä viikolla syysloma. AAARRGH! Vieroitusoireet ovat valtaisat, on haettava litra jätskiä. Se auttaa :-)

    Näyttää ylivoimaisilta kirjassa nuo yllämainittujen taivutukset.

    Minä, sinä, hän jne. menee oikein hyvin, samoin menee olla verbin taivutus, mutta nuo... KÄÄK! Toivottavasti muut ovat yhtä pihalla :-)
    Pliis, sano, että mä opin nuo, heh!

    Terveisin,


    Jouni (se takarivin pullukka =-D)

    VastaaPoista
  2. Hola Jouni,

    Tällä viikolla taas jatketaan. Ser on muuten myös olla-verbi! Ja kyllä ne taivutukset oppii, kunhan vaan riittävästi harjoittelee!

    Hasta luego.

    VastaaPoista