torstai 11. lokakuuta 2012

Edistyneet Loimaa 10.10.

Tunnin alussa palasimme vielä kerran Camino de Santiagon pariin valokuvia reitin varrelta katsellen. Tehtävänä oli sanoa joitain espanjankielisiä sanoja kuhunkin kuvaan liittyen - ei tarvinnut siis olla edes kokonaisia lauseita. Tärkeintähän aina on, että saa edes jotain aiheeseen sopivaa sanottua ja tulee ymmärretyksi!

Jatkoimme kaikki yhdessä Fan3-harjoituksen parissa, s. 60 t. 13 ja käänsimme kyseisen dialogin espanjasta suomeksi. Seuraavana ketaleet - vai mitä te Que tal-porukka olittekaan - toimivat apuopettajina ja haastattelivat fantastisia (heh heh) s. 61 t. 14 tiimoilta preteritissä.

Fan3-ryhmä jatkoi sitten kappaleen 6 pariin. S. 65 oli opeteltavana uusia preteritimuotoja, sitten keskenään oli tarkoitus lukea kappale espanjaksi ja suomentaa teksti. Siihen liittyvät harjoitukset s. 66 t. 1 ja 2a, sekä s. 67 t. 3 jäi kotitehtäviksi. Tunnin lopuksi tarkastimme edellisen kerran tarkastamattomat tehtävät preteritiin ja imperfektiin liittyen. Siitä taisi tulla muutamia harmaita hiuksia itse kullekin... Kuten sanoin, vuoden päästä sujuu tämäkin asia jo huomattavasti paremmin! ;)

QT2-ryhmän kanssa tarkastimme ensin viime kerran läksyn subjunktiivin imperfektiin liittyen ja sitten s. 197-200 oli tarkoitus katsoa läpi kieliopit subjuntiivin käyttöön ym. liittyen. Niihin palaamme vielä yhdessä. Lopputunnista oli tehtävänä pari suullista pariharjoitusta s. 191 t. 1 ja s. 195 t. 12.

Läksynä ensi kerralle s. 192 t. 4 ja s. 193 t. 5.

Ensi viikolla (vko 42) on syysloma, joten ei ole espanjan tuntia! Nos vemos en dos semanas entonces.


Lisäksi jos teitä kiinnostaa tulla oppimaan lisää matkailusanastoa espanjaksi, niin viiden kerran lyhytkurssi olisi alkamassa Loimaalla heti lomaviikon jälkeen ma 22.10. klo 17-18.30. Kaikki mukaan! Tällä kurssilla ei puhuta preteritistä eikä imperfektistä eikä myöskään subjunktiivin imperfektistä! Vain lisäsanastoa... :) Ilmoittauduttehan mahdollisimman pian opiston toimistolle tai internetissä, jotta tiedän, perustetaanko ryhmä. Toistaiseksi kurssilla on vain pari ilmoittautunutta ja vähintään 7 tarvitaan!

Käyttehän myös aktiivisesti osallistumassa kisaan blogissani täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti