keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Espanja 3 Loimaa 28.11.

Suomensimme kappaleen 4 loppuun. Tarkastimme kotitehtävät ja kävimme läpi kielioppiasiat s. 50-51. Kuuntelimme myös s. 48 Caja culturalin. Teimme tunnin lopussa vielä kuunteluharjoituksen s. 54 t. 9.

Tunnilla kävimme keskustelua siitä, miten usein monesta tuntuu, että ei osaa mitään, kun kaikki tehtävät tuntuvat menevän väärin juuri kun on luullut oppineensa jotain. Kaikki riippuu tietysti siitä, mihin vertaa! Kyllä te jo paljon osaatte verrattuna vaikkapa siihen tilanteeseen mikä oli ennen espanjan opintojen aloittamista. Jokainen tarvitsee itselleen tietysti kokemuksia siitä, että saa sanottua jotain espanjaksi ja tulee ymmärretyksi ja toisaalta siitä, että ymmärtää, mitä joku espanjankielinen sanoo. Ainakin opintomatkalle lähtijöille on toivottavasti juuri tällaisia kokemuksia luvassa ja muutkin ei kun vain espanjankielistä musiikkia kuuntelemaan, espanjankielisiä ohjelmia ja elokuvia katselemaan, espanjankielisiä tekstejä lukemaan jne. Kyllä te paljon jo osaatte, uskokaa pois! Vaikka tunnilla pilkkuja viilataankin ja pyyhekumit kuluvat, niin kyllä sieltä paljon on päähän jo jäänytkin... :)

Läksynä s. 53 .t 5 ja s. 54 t. 7. Ensi kerralla on viimeinen tunti ennen joululomaa - keksin jotain mukavaa ohjelmaa ja varmaankin jotain jouluista asiaa olisi myöskin luvassa...

Hasta luego.

PS. Nyt on viimeiset päivät osallistua blogissani concurso de noviembreen. Arvon vastaajien kesken espanjalaisten joulunviettoon liittyvän palkinnon, joten käykääs osallistumassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti