torstai 1. marraskuuta 2012

Koululaiset Kyrö 1.11.

Aloitimme tänään Bar Paco-aiheella. Tutkimme espanjalaisen kahvilan listaa ja opettelimme kysymään eri tuotteiden hintoja. Se sujui tosi hyvin! Sitten jokainen sai vuorollaan olla espanjalainen tarjoilija ja asiakas, joka tilasi haluamansa tuotteet kahvilassa. Lapset miettivät jo valmiiksi miten seuraavalla Espanjan matkalla vanhemmillekin tilataan kahvit ja kinkkusämpylät yms. espanjaksi!

Lopputunnista puhuimme yhdestä espanjankielisen maailman ajankohtaisesta juhlasta, Meksikossa juhlittavasta kuolleiden päivästä, Día de los Muertos. Aloitimme etsimällä maailman kartalta Suomen ja Meksikon. Katsoimme Meksikossa kuvatun videon, missä näkyy koristeita ym. juhlaan liittyvää. Voitte katsoa videon täältä. Meksikolaiset uskovat, että kuolleiden päivänä 2. marraskuuta kuolleet nousevat haudoistaan ja tulevat juhlimaan yhdessä elävien kanssa. Heille laitetaan ruokaa, kynttilöitä, kukkia, ostetaan herkkuja jne.

Kuuntelimme tunnilla laulun samaan juhlaan liittyen. Laulun voitte kuunnella ja siihen tehdyn meksikolaisten koululaisten hauskan esityksen voitte katsoa täällä. Meksikolaislapset eivät luurankoja tai pääkalloja säikähdä, vaan ne kuuluvat olennaisena osana tähän juhlaan!

Kerroin lapsille, että kannattaa muistaa tämä juhlapäivä, jos aikoo matkustaa joskus Meksikoon marraskuun alussa tai vaikkapa Espanjaankin - sielläkin on paljon meksikolaisia, ettei turhaan säikähdä luurangoksi pukeutuneita ihmisiä ja ihmettele, miksi kaikkialla on pääkalloja! Juhlivat meksikolaiset tätä juhlaa Turussakin. Siitä lisää tietoa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti